2021-10-08 PENKTADIENINĖ VAIKŲ GIMNASTIKOS GRUPĖ KELIASI Į ŠEŠTADIENĮ

Daugelį sezonų turėjome penktadieninę gimnastikos grupę pačioms mažiausioms gimnastėms, tačiau pandeminis laikotarpis pakoregavo mūsų planus.
Nuo lapkričio mėnesio penktadienio grupė keliasi į šeštadienį!

858-03050018
© Aflo Sport / Masterfile
Model Release: Yes
Property Release: Yes
Girl performing rhythmic gymnastic

Iki Lapkričio 5d. skelbiame registraciją 4-6 m. vaikams į meninės gimnastikos užsiėmimus.

Planuose gimnastikos užsiėmimų startas – LAPKRIČIO 6d. 10.00-10.45val.

MENINĖ GIMNASTIKA tai fizinio aktyvumo ugdymas per šuoliukų, kūlversčių bei įdomių gimnastikos elementų atlikimą, jų techniką, naudojant gimnastikos priemones: kaspinus, lankus, kamuoliukus, virvutes. Visą tai padaro meninės gimnastikos užsiėmimą daug daug įvairesnį ir įdomesnį!

Gimnastikos užsiėmimuose vaikai mokomi pačių svarbiausių pradmenų nuo kurių prasideda pati gimnastika. Užsiėmimo metu mergaitės mokinamos plastikos, pasitempimo, taisyklingos laikysenos, lavinamas jų lankstumas, pusiausvyra, gebėjimas kuo greičiau orientuotis.

Gimnastikos fizinių pratimų pagalba sukuriamas raumenynas, padėsiantis sutvirtinti kūną, to pasekoje krypstančios pėdutės į vidų nenoriai, bet po truputį pasiekia teisingą padėtį! Po pradmenų išmokimo toliau mokomasi valdyti gimnastikos įrankį. Tai užsiėmimas, kuris atneš Jūsų vaikui pažinimo džiaugsmo!

Į šią grupę atrankos nėra, nes tai ne varžybinė grupė, o tiesiog sporto/šokio būrelis.

MENINĖS GIMNASTIKOS pamokėlėse vaikai mokysis tiek  sporto, tiek šokio, tiek akrobatikos pagrindus. Šokant atliekami pasikartojantys judesiai pagerina raumenų tonusą, koordinaciją, “ištaiso” blogą laikyseną, pėdučių verstumą į vidų.

GIMNASTIKA susideda:

  • iš apšilimo dažniausiai judant ratuku;
  • meninės gimnastikos technikos pratimų erdvėje;
  • tempimo judesių ant žemės (par terre);
  • choreografijos mokymosi.
  • MENINĖS GIMNASTIKOS pamokėlės skirtos 4-6 metukų vaikams, kurie mokysis ne tik meninės gimnastikos meno, bet ir saviugdos, disciplinos, valdyti emocijas. Vaikučiai ne tik išsikraus fiziškai, bet ir išmoks reikšti savo nuotaiką ir jausmus. Meninis ugdymas yra labai svarbus vaiko asmenybei, nes tobulina socialinius ir bendravimo įgūdžius. Fizinę sveikatą: lankstumą, fizinę jėgą, ištvermę.

    APRANGA: juodos arba baltos češkės, juodas ar baltas triko ilgomis rankovėmis, timputės arba pėdkelnės jūsų norimos spalvos.

    Vaikučiams meninės gimnastikos žinias perteiks trenerė Ugnė, kuri šiuo metu studijuoja Lietuvos Sporto Universiteto Kineziterapijos kurse, 13 metų užsiimanti menine gimnastika, sporto mokyklos “Startas” buvusi sportininkė, šiuo metu šokanti šiuolaikinių šokių studijoje “Vėtra” ir turinti sportinės patirties sporto stovyklose.

    BALLARE MENIU
    MENIU