-2019-10-08 ŠIUOLAIKINIO ŠOKIO PAMOKĖLĖS “ŽAIDŽIAME ŠOKĮ” 4-5m. VAIKUČIAMS

Vaiko kūno galimybių suvokimas per šiuolaikinį – išraiškos šokį!🎀

Susitinkame vieną kartą per savaitę, penktadieniais 17.00 val. !!! NUO LAPKRIČIO 8d. !!!

Šių pamokėlių metu žaidimo forma stengsimės atrasti ir suvokti ŠIUOLAIKINIO šokio (angl. contemporary dance) technikas per ritmikos pratimus, improvizacijas…Tai daugiau laisvės pojūtis, bet einantis kartu  su disciplina, tai savito ne tokio griežto judesio mokomoji pamoka…

Kas tai – ŠIUOLAIKINIS ŠOKIS!

Šiuolaikinis šokis išsivystė XX amžiuje pradėjus laužyti griežtas baleto taisykles. Šioje šokio kryptyje yra koncentruojamasi į naujosavito judėjimo paieškas, fizinio kūno formavimą, koordinaciją, energiją bei jos paskirstymą judesyje.

ŠIUOLAIKINIS ŠOKIS – tai moderniojo šokio tąsa, perėmusi šokio technikų iš klasikinio, moderniojo, džiazo šokio stilių, ateityje įtraukė elementus iš daugelio kitų šokių stilių. Šokama basomis arba su kojinėmis.

„ŽAIDŽIAME ŠOKĮ“ pamokėlėse vaikai mokysis tiek šiuolaikinio šokio, apjungiančio baletą, džiazinį šokį, gatvės šokio elementus, technikas, tiek  saviraiškos ir improvizacijos pagrindų.

„ŽAIDŽIAME ŠOKĮ“ pamokėlės susideda:

  • iš apšilimo;
  • šiuolaikinio šokio technikos pratimų erdvėje;
  • išraiškos judesių ant žemės (par terre);
  • choreografijos kūrimo ir mokymosi;
  • refleksijos.

„ŽAIDŽIAME ŠOKĮ“ pamokėlės skirtos 4-5 m. vaikams, kurie mokysis ne tik judesio meno, bet ir saviugdos, disciplinos, valdyti emocijas. Vaikučiai ne tik išsikraus fiziškai, bet ir išmoks reikšti savo nuotaiką ir jausmus. Meninis ugdymas yra labai svarbus vaiko asmenybei, nes tobulina socialinius ir bendravimo įgūdžius. Fizinę sveikatą: lankstumą, fizinę jėgą, ištvermę.

Susitinkame vieną kartą per savaitę, penktadieniais 17.00 val. !!! NUO LAPKRIČIO 8d. !!!

Vaikučiams šiuolaikinio šokio žinias perteiks Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos abiturientė Jūratė, įgijusi IV laipsnio profesinio šiuolaikinio šokio atlikėjo diplomą.

Seminarai:
2018-2019 – seminarai su Patricia Casey, Gabrūne Šablinskaite, Luku Karveliu, Jose Limon repertuaro seminarai su Alice Condodina. Open house projektas VRM rūmuose, Šančių bendruomenės opera „Kopūstų laukas“ (iniciatoriai: Vita Gelūnienė ir Ed Carroll)

BALLARE MENIU
MENIU